Mikrobiolog ds. Analizy Żywności

Największą wartością firmy Bakoma są nasi pracownicy!

www.bakoma.pl

Bakoma Sp. z o. o. jest polską firmą rodzinną w 100% z kapitałem polskim, istniejącą na rynku od 1989 r. Przez ponad 30 lat udało nam się zyskać zaufanie klientów i wypracować sobie silną pozycję w branży mleczarskiej, nie tylko na rodzimym, ale również światowym rynku. Sukces zawdzięczamy latom nauki, badań i ulepszaniu naszej receptury, a także czerpaniu z naturalnych, polskich zasobów oraz uważności na potrzeby i opinie klientów. Nasze główne brandy to Twist, Bakoma Men, Naturalny Gęsty, Bakuś, 7Zbóż, Bakoma BIO, Satino, Ave Vege.

Aktualnie do Naszego Laboratorium Mikrobiologicznego poszukujemy osoby na stanowisko:

Mikrobiolog ds. Analizy Żywności
Miejsce pracy: Elżbietów
Zakres obowiązków:
  • Przygotowywanie próbek do analizy.
  • Przeprowadzanie ilościowych i jakościowych analiz mikrobiologicznych żywności oraz prób środowiskowych.
  • Opracowywanie wyników badań.
  • Prowadzenie dokumentacji laboratorium mikrobiologicznego.
  • Obsługa sprzętu w pracowni mikrobiologicznej.
Wymagania:
  • Wykształcenie wyższe w dziedzinie biologii, technologii żywności, biotechnologii lub pokrewne.
  • Co najmniej 2 lata doświadczenia jako mikrobiolog w branży FMCG lub w akredytowanym laboratorium analitycznym.
  • Znajomość klasycznych metod analizy mikrobiologicznej.
  • Umiejętność obsługi MS Office.
  • Dobra organizacja pracy, odpowiedzialność, sumienność oraz dokładność.
  • Umiejętność pracy w zespole i komunikatywność.
  • Dyspozycyjność do pracy w systemie zmianowym.
Oferujemy:
  • Ciekawą pracę w rozwijającej się firmie.
  • Szkolenia i możliwość rozwoju zawodowego.
  • Opiekę medyczną i dofinansowanie do posiłków.
  • Kartę Multisport oraz dodatkowe benefity, jak dofinansowanie do wczasów dla dzieci.
  • Atrakcyjne wynagrodzenie oraz premie wynikowe.
  • Przyjazną atmosferę i wsparcie zespołu.
Bakoma Sp. z o.o. powstała po 1989 roku i jest czołowym polskim producentem galanterii mlecznej. Jest spółką ze 100% polskim kapitałem. Produkcja odbywa się w nowoczesnym zakładzie w Elżbietowie. W osiągnięciu najwyższej jakości produktów firma Bakoma wdrożyła kolejno:
  • system HACCP od początku uruchomienia produkcji produktów mlecznych,
  • ISO 9001 – „System zarządzania jakością” – od 1999 roku,
  • ISO 14001 „System zarządzania środowiskowego” – od 2005 roku,
  • ISO 22000 – „System zarządzania bezpieczeństwem żywności” – od 2007 roku,
  • Certyfikacja na zgodność z normami BRC i IFS – od 2012 roku.
Nieustannie unowocześniamy linie produkcyjne, poszukujemy lepszych rozwiązań technologicznych, wprowadzamy innowacyjne naturalne produkty. Rozwijamy się, aby przynosić radość z natury.
DOŁĄCZ DO NAS!
https://bakoma.pl/o-bakomie/praca-u-nas/